SPIŠSKÁ BELÁ: V meste realizujú viacero investičných projektov

11.05.2013 Kežmarok

Spišská Belá 10. mája (TASR) – V Spišskej Belej v súčasnosti realizujú viacero investičných a stavebných projektov. Niektoré z nich realizuje mesto aj s podporou štátu i Európskej únie (EÚ), ďalšie súkromný investor. "Momentálne realizujeme v meste niekoľko investičných akcií, okrem iného pokračuje výstavba chodníkov na uliciach Vojtasovej, Greisigerovej, Kalsteinovej a Weberovej," priblížil jednu zo stavebných aktivít primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.
Mesto okrem toho stavia 17 nájomných bytov na Štefánikovej ulici a zároveň sa pripravuje výstavba 34 bytov na Zimnej ulici. "Mestský podnik Spišská Belá realizuje opravu výtlkov na miestnych komunikáciách v celom meste a pripravujeme aj rekonštrukciu miestnej komunikácie na Popradskej ulici od mostíka smerom hore k domu MUDR. Slovika," doplnil primátor.
Súkromný investor okrem toho pripravuje realizáciu projektu individuálnej bytovej výstavby na Ul. SNP. Jeho cieľom je pripraviť územie na výstavbu približne 46 rodinných domov, teda stavebné pozemky aj s inžinierskymi sieťami a komunikáciami na predaj záujemcom o výstavbu rodinných domov. "Pôjde o dve nové ulici, ktoré vzniknú vedľa Tesca v smere na Strážky. Ide o súkromnú investíciu bez finančnej účasti mesta. Následný predaj pozemkov bude realizovať súkromný investor. Chceme na tomto projekte spolupracovať s investorom, pripravujeme k tomu osobitnú zmluvu," vysvetľuje Bieľak.
Miestna samospráva v súčasnosti realizuje ešte dva veľké investičné projekty spolufinancované z fondov EÚ. Jedným z nich je výstavba splaškovej kanalizácie v Spišskej Belej a v Strážkach. "Druhým je regulácia potokov v meste i v mestskej časti Strážky," doplnil Bieľak.
 

Vyberte región